gerak

ASSALAMMUALAIKUM !:)

Wednesday, December 5, 2012

2 hari lagi menjadi yang halal padanya

Assalammualaikum,

hey..masih ain tak percaya okey, 2 hari lagi.. saya bakal menjadi halal kepada Shahid Abdul Rahim. Hwo that guys? die simple je. well entry kali ni just nak remind our love story, yeuuww.. rase menyampah cepat-cepat tekan pangkah kat sebelah kiri nun, ok. 

hai sayang, :P sory nak mengumpat you dalam ni kejab, haha. ceritanya bermula dengan pertanyaan daripada kakak angkat saya merangkap adik kepada Shahid ni, namanya kak jannah. ("she pretty okey") kak jannah tanya saya dah berpunye ke blum, sebab abang die yang no 3 nak kawen tapi takde calon, jawapan balas dari saya, kalau dah jodoh ain redha trima jer, 

then after 2 weeks, kak jannah bagitahu semula yang abang die tak nak bakal isteri yang belajar lagi, (hancus harapan kot! sadiss ) tak tahu kenapa time tu rase sedih bile bace msj kak jane tuh, padahal tak kenal pon lagi si shahid ni, tengok muke tak pernah, fb pon tak add. dalam tempoh 2 minggu tu, ain buat solat istikarah hampir setiap hari, nak kata mimpi tu takder lah, tapi hati ni heppy dan rase nak sangat kawen ngan shahid ni. seriusly (Y) so, takpela gitu ain just bagi jawapan redha je kat kak jane,

hujung bulan 6

nak di jadikan cerita, shahid add saya kat FB, haha tak malu '' ok first step, approve lah ape lagi hahaha, ingat lagi mesej first die hantar kat inbox FB sy, "salam, saya abang jannah, pak cik faqeehah" untuk pengetahuan anda semua, kak jannah ade anak bernama faqeehah yang sgt comel, saya sangat fanatik kat budak tuh, comeyy. then start dari mesej tuh kami chat and terus chat sambung kat watsap pulak, haha, 2 3 hari tu hati ni tak payah cakap, berbunga rianglah, kat kepala ade love2 berdenyut2 kot, hahaha. 

ok, lepas tu saya watsap kak jane bagitahu shahid msj ain, haha. rupe2nya ade sedikit salah faham di sini, waktu 2 minggu yang kak janah tak bagi jawapan tu sebab shahid mendiamkan diri, kak jane ingat shahid tak nak kat ain, sebab tu kak jane bagi jawapan cam tu, shahid tak nak bakal isteri yang msih belajar sebab nanti susah nak angkut ke hulu ke hilir hahaha. logik gak reason nyer,

ok, kami contect by fon jer, shahid balik dari kelantan, then kami meet di temani kawan saya aisyah. then shahid datang rumah saya meet my parents, mintak izin, saya ingat lagi dia cakap kat babah saya sambl menggigil2 dan cuak hahaha, "pak cik, saya ikhlas nak memperisterikan nurul ain," babah jawab, takder masalah pon, nak elok buat lah elok-elok. (pewit) green light udah dapat,

21 sept 2012

Shahid bersama family datang untuk merisik + bertunang sekali lah tuh, haha. time tuh bincang-bincang terus letak tarikh 7 dan 8 bulan 12, dan tarikh tuh tinggal lagi 2 hari jer lagi, tak tahu macam mana nak gambarkan prasaan yang indah ini, mesti semua orang yang nak kawen mengalami prasaan yang sama macam aku kan? kn ? kn ? berharap urusan ini di permudahkan amin.

tak kenal tapi boleh terima je dia jadi suami?

soalan ni ramai yang tanya ni, tak semestinya kene kenal 2, 3, 4 tahun baru bercinta, bercinta lepas kahwin tu lebih indah kot,  in shaa Allah.. sebenarnya ain sendiri tak tahu kenapa hati ni boleh terima dia, meaby ni jodoh dari Allah, ain redha, berharap dia mampu menjadi suami yang bertanggugjawab dan setia.


 2 perkara yang saya harapkan ,please

sebenarnya first time meet tu rasa seronok sebab shahid ni jenis yang kelakar abis, dia akan buat lawak spontan die, die suke merepek, dan lari pada tajuk, die ni suke buat gaya gedik, contohnya, dia akan cakap WHAT EVER MAJOR LOSER, sambil memetik tangan kiri, haha, mule2 jumpe ade jugak ain rase die ni tak sehat ke ape? lupa makan ubat ker? hahaha, 

perkara-perkara yang aku suka pada dia.

shahid pada ain, kadang-kadang dia boleh jadi kawan yang sangat rapat, macam korang-korang yang ada BFF tuh, dan dia ni seorang pendengar yang baik, dia pandai bab agama ( ni yang paling penting kalau nak pilih calon suami) dia ni luaran memang nampak tak matang, tapi bende yang paling saya suke dalam diri die, die ni pandai buat keputusan, die bijak dalam mengatur strategi, dia suke baca bulu ilmiah, tokoh-tokoh sejarah, kadang-kadang kami bertukar-tukar pandangan pasal politik, tokoh-tokoh sejarawan, dan paling saya rase die ni hebat die ni tahu tentang dunia, nampak je macam annoying boy ni, tp otak die banyak maklumat, 

dan dia ni kadang-kadang boleh jadi macam abang sendiri, bile ade masalah kat diri ni, dia orang pertama yang akan amik berat gile2, siap cakap, nak abang pergi pukul die ker? hahaha cakap jela brani buat tak lah kn.. yeah.. itulah yang perempuan nak, even kita tahu die tak kan buat tapi sekurang-kurangnya die tunjkkan yang dia really care tentang kita, well, sebuzy mana pon dia, die x pernah tak pick up fon if ain kol die, dan die sentisa ade mase dengan ain, one more thing, die ni kadang-kadang funny gile, sebab kalau ain membebel kat die especially pasal rokok, die ni gelak jer, siap boleh cakap haha comel la awk marah. hey.. tak jadi nak marah lah jawabnye, so betullah kata orang, api kene bertemu dengan air, sebab kadang-kadang aku ni ade jugak kepale anginnyer, haha. bulan tegak. :P

perkara yang jarang ada pada lelaki lain, shahid ni pembersih, die seorang yang teratur, tapi kadang-kadang menggelabah, haha berbeza plak ngan aku kurang teratur, aku ni jenis yang relex jer, lambat pon buat tak tahu haha. tu lah bende yang kontra pada kita org, shahid ni anak mama, aku suke sangat sikap die yang sangat mengutamakan parents die dalam segala bende, tak kira nak mintak pendapat ke ape ke die akan tanya mama or baba, dia tak meluru buat sesuatu, tp aku tak, aku suke ikot kepale sendiri, actually, dari pandangan dan nilaian aku pada dia banyak mengubah diri aku, seriusly, bukan nak puji lelebih pasangan sendiri, tapi itulah kenyataanya, die perfact bagi aku, if ade dose2 die tu hal die ngan Allah lah, aku suke hati die yang baik, 

die suke tolong orang, dan die tak kan merungut tolong orang, die ni kelakar, suke buat lawak mengarot, kadang-kadang aku tengok diri die ni penuh dengan kebengogan haha, tapi kebengongan die tu lah buat aku bahagia hari-hari, aku sangat hargai die paling risau aku sakit dan menagis, hatidie penuh dengan sifat penyayang, romentik, suke buat suprise !! ah macam2 lah kalau nak cakap tak abis, pape pon ain sangat-sangat bersyukur kerana di kurniakan suami yang murni hatinya. :'( syukur sangat2. 

perkara yang ain tak suke pada dia. 

MEROKOK! & TANGAN DI SUKE USIK2 MUKE DIE, HEE RIMAS BETUL AIN TENGOK, 

love letter for my hubby

terima kasih kerana sudi mengangkat diri ini di tempat yang lebih mulia, keputusan untuk memperisterikan saya sungguhpun diri ini serba kekurangan, itu adalah perkara yang paling saya hargai, syukur pada Allah kerana memberi anugerah yang terindah pada saya iaitu awak, u changed my life in a moment, hanya Allah mengerti hati dan perasaan ni, saya takde pape pon, saya hanya wanita biase, tapi satu perkara yang saya boleh janji pada awak, in shaa Allah sy akan jadi isteri yang baik pada awak dan umi yang penyayng pada anak-anak. saya tak mintak hidup mewah dengan wang berjuta, dengan gelang mas sampai ke siku, cukup saya bahagia dan awak jalankan tanggungjawab awak sebagai suami, cita-cita yang paling besar dalam diri saya, saya nak bersama suami saya dan anak-anak saya di syurga nanti, akhir, moga Allah redha pernikahan ini, 

ENGKAU ADALAH KURNIAN TERINDAH DARI ALLAH S.W.T

watak-watak yang terlibat dalam story ini, haha.

shahid a.k.a zidan haha prasan

cakk.. ini saya. muke x siap ! haha

ni lah faqeehah, alol faqeehah buat muke letih la, ^_^''


yang tudung meroon tu kak jannah, yang tudung kelabu belakang tu raihaan adik shahid, sebelah raihan tu insyirah, comelll, dan sy baju hijau pegang faqeehah yang heppy <3 nbsp="nbsp" p="p">


ok gambar penutup, STOP! 


moga penikahan ini bahagia hingga syurga aminn.. abi.. love u morer :P
k nak muntah kn? haha tengah bahagia, k bye.







2 comments:

U.s.w.a.t.u.l U.l.y.a said...

huuuu... jeles!
rindu sidia yg dah xde tu... :(
rindu sesgt!
moga ain bahagia hingga ke syurga ye dek... tahniah!

Siti Rauzdah said...

semoga bahagia ain....moga dipermudahkan segala urusan, dimurahkan rezeki dan berjaya di dunia akhirat..Pelihara diri ain dengan lebih baik selepas bernikah moga jodoh berpanjangan.

Wednesday, December 5, 2012

2 hari lagi menjadi yang halal padanya

Assalammualaikum,

hey..masih ain tak percaya okey, 2 hari lagi.. saya bakal menjadi halal kepada Shahid Abdul Rahim. Hwo that guys? die simple je. well entry kali ni just nak remind our love story, yeuuww.. rase menyampah cepat-cepat tekan pangkah kat sebelah kiri nun, ok. 

hai sayang, :P sory nak mengumpat you dalam ni kejab, haha. ceritanya bermula dengan pertanyaan daripada kakak angkat saya merangkap adik kepada Shahid ni, namanya kak jannah. ("she pretty okey") kak jannah tanya saya dah berpunye ke blum, sebab abang die yang no 3 nak kawen tapi takde calon, jawapan balas dari saya, kalau dah jodoh ain redha trima jer, 

then after 2 weeks, kak jannah bagitahu semula yang abang die tak nak bakal isteri yang belajar lagi, (hancus harapan kot! sadiss ) tak tahu kenapa time tu rase sedih bile bace msj kak jane tuh, padahal tak kenal pon lagi si shahid ni, tengok muke tak pernah, fb pon tak add. dalam tempoh 2 minggu tu, ain buat solat istikarah hampir setiap hari, nak kata mimpi tu takder lah, tapi hati ni heppy dan rase nak sangat kawen ngan shahid ni. seriusly (Y) so, takpela gitu ain just bagi jawapan redha je kat kak jane,

hujung bulan 6

nak di jadikan cerita, shahid add saya kat FB, haha tak malu '' ok first step, approve lah ape lagi hahaha, ingat lagi mesej first die hantar kat inbox FB sy, "salam, saya abang jannah, pak cik faqeehah" untuk pengetahuan anda semua, kak jannah ade anak bernama faqeehah yang sgt comel, saya sangat fanatik kat budak tuh, comeyy. then start dari mesej tuh kami chat and terus chat sambung kat watsap pulak, haha, 2 3 hari tu hati ni tak payah cakap, berbunga rianglah, kat kepala ade love2 berdenyut2 kot, hahaha. 

ok, lepas tu saya watsap kak jane bagitahu shahid msj ain, haha. rupe2nya ade sedikit salah faham di sini, waktu 2 minggu yang kak janah tak bagi jawapan tu sebab shahid mendiamkan diri, kak jane ingat shahid tak nak kat ain, sebab tu kak jane bagi jawapan cam tu, shahid tak nak bakal isteri yang msih belajar sebab nanti susah nak angkut ke hulu ke hilir hahaha. logik gak reason nyer,

ok, kami contect by fon jer, shahid balik dari kelantan, then kami meet di temani kawan saya aisyah. then shahid datang rumah saya meet my parents, mintak izin, saya ingat lagi dia cakap kat babah saya sambl menggigil2 dan cuak hahaha, "pak cik, saya ikhlas nak memperisterikan nurul ain," babah jawab, takder masalah pon, nak elok buat lah elok-elok. (pewit) green light udah dapat,

21 sept 2012

Shahid bersama family datang untuk merisik + bertunang sekali lah tuh, haha. time tuh bincang-bincang terus letak tarikh 7 dan 8 bulan 12, dan tarikh tuh tinggal lagi 2 hari jer lagi, tak tahu macam mana nak gambarkan prasaan yang indah ini, mesti semua orang yang nak kawen mengalami prasaan yang sama macam aku kan? kn ? kn ? berharap urusan ini di permudahkan amin.

tak kenal tapi boleh terima je dia jadi suami?

soalan ni ramai yang tanya ni, tak semestinya kene kenal 2, 3, 4 tahun baru bercinta, bercinta lepas kahwin tu lebih indah kot,  in shaa Allah.. sebenarnya ain sendiri tak tahu kenapa hati ni boleh terima dia, meaby ni jodoh dari Allah, ain redha, berharap dia mampu menjadi suami yang bertanggugjawab dan setia.


 2 perkara yang saya harapkan ,please

sebenarnya first time meet tu rasa seronok sebab shahid ni jenis yang kelakar abis, dia akan buat lawak spontan die, die suke merepek, dan lari pada tajuk, die ni suke buat gaya gedik, contohnya, dia akan cakap WHAT EVER MAJOR LOSER, sambil memetik tangan kiri, haha, mule2 jumpe ade jugak ain rase die ni tak sehat ke ape? lupa makan ubat ker? hahaha, 

perkara-perkara yang aku suka pada dia.

shahid pada ain, kadang-kadang dia boleh jadi kawan yang sangat rapat, macam korang-korang yang ada BFF tuh, dan dia ni seorang pendengar yang baik, dia pandai bab agama ( ni yang paling penting kalau nak pilih calon suami) dia ni luaran memang nampak tak matang, tapi bende yang paling saya suke dalam diri die, die ni pandai buat keputusan, die bijak dalam mengatur strategi, dia suke baca bulu ilmiah, tokoh-tokoh sejarah, kadang-kadang kami bertukar-tukar pandangan pasal politik, tokoh-tokoh sejarawan, dan paling saya rase die ni hebat die ni tahu tentang dunia, nampak je macam annoying boy ni, tp otak die banyak maklumat, 

dan dia ni kadang-kadang boleh jadi macam abang sendiri, bile ade masalah kat diri ni, dia orang pertama yang akan amik berat gile2, siap cakap, nak abang pergi pukul die ker? hahaha cakap jela brani buat tak lah kn.. yeah.. itulah yang perempuan nak, even kita tahu die tak kan buat tapi sekurang-kurangnya die tunjkkan yang dia really care tentang kita, well, sebuzy mana pon dia, die x pernah tak pick up fon if ain kol die, dan die sentisa ade mase dengan ain, one more thing, die ni kadang-kadang funny gile, sebab kalau ain membebel kat die especially pasal rokok, die ni gelak jer, siap boleh cakap haha comel la awk marah. hey.. tak jadi nak marah lah jawabnye, so betullah kata orang, api kene bertemu dengan air, sebab kadang-kadang aku ni ade jugak kepale anginnyer, haha. bulan tegak. :P

perkara yang jarang ada pada lelaki lain, shahid ni pembersih, die seorang yang teratur, tapi kadang-kadang menggelabah, haha berbeza plak ngan aku kurang teratur, aku ni jenis yang relex jer, lambat pon buat tak tahu haha. tu lah bende yang kontra pada kita org, shahid ni anak mama, aku suke sangat sikap die yang sangat mengutamakan parents die dalam segala bende, tak kira nak mintak pendapat ke ape ke die akan tanya mama or baba, dia tak meluru buat sesuatu, tp aku tak, aku suke ikot kepale sendiri, actually, dari pandangan dan nilaian aku pada dia banyak mengubah diri aku, seriusly, bukan nak puji lelebih pasangan sendiri, tapi itulah kenyataanya, die perfact bagi aku, if ade dose2 die tu hal die ngan Allah lah, aku suke hati die yang baik, 

die suke tolong orang, dan die tak kan merungut tolong orang, die ni kelakar, suke buat lawak mengarot, kadang-kadang aku tengok diri die ni penuh dengan kebengogan haha, tapi kebengongan die tu lah buat aku bahagia hari-hari, aku sangat hargai die paling risau aku sakit dan menagis, hatidie penuh dengan sifat penyayang, romentik, suke buat suprise !! ah macam2 lah kalau nak cakap tak abis, pape pon ain sangat-sangat bersyukur kerana di kurniakan suami yang murni hatinya. :'( syukur sangat2. 

perkara yang ain tak suke pada dia. 

MEROKOK! & TANGAN DI SUKE USIK2 MUKE DIE, HEE RIMAS BETUL AIN TENGOK, 

love letter for my hubby

terima kasih kerana sudi mengangkat diri ini di tempat yang lebih mulia, keputusan untuk memperisterikan saya sungguhpun diri ini serba kekurangan, itu adalah perkara yang paling saya hargai, syukur pada Allah kerana memberi anugerah yang terindah pada saya iaitu awak, u changed my life in a moment, hanya Allah mengerti hati dan perasaan ni, saya takde pape pon, saya hanya wanita biase, tapi satu perkara yang saya boleh janji pada awak, in shaa Allah sy akan jadi isteri yang baik pada awak dan umi yang penyayng pada anak-anak. saya tak mintak hidup mewah dengan wang berjuta, dengan gelang mas sampai ke siku, cukup saya bahagia dan awak jalankan tanggungjawab awak sebagai suami, cita-cita yang paling besar dalam diri saya, saya nak bersama suami saya dan anak-anak saya di syurga nanti, akhir, moga Allah redha pernikahan ini, 

ENGKAU ADALAH KURNIAN TERINDAH DARI ALLAH S.W.T

watak-watak yang terlibat dalam story ini, haha.

shahid a.k.a zidan haha prasan

cakk.. ini saya. muke x siap ! haha

ni lah faqeehah, alol faqeehah buat muke letih la, ^_^''


yang tudung meroon tu kak jannah, yang tudung kelabu belakang tu raihaan adik shahid, sebelah raihan tu insyirah, comelll, dan sy baju hijau pegang faqeehah yang heppy <3 nbsp="nbsp" p="p">


ok gambar penutup, STOP! 


moga penikahan ini bahagia hingga syurga aminn.. abi.. love u morer :P
k nak muntah kn? haha tengah bahagia, k bye.







2 comments:

U.s.w.a.t.u.l U.l.y.a said...

huuuu... jeles!
rindu sidia yg dah xde tu... :(
rindu sesgt!
moga ain bahagia hingga ke syurga ye dek... tahniah!

Siti Rauzdah said...

semoga bahagia ain....moga dipermudahkan segala urusan, dimurahkan rezeki dan berjaya di dunia akhirat..Pelihara diri ain dengan lebih baik selepas bernikah moga jodoh berpanjangan.