gerak

ASSALAMMUALAIKUM !:)

Thursday, June 12, 2014

Di suatu petang

Assalammualaikum and hai all 

cerita di suatu petang. Aktiviti kami sekeluarga bila bosan dah duduk rumah, 
macam ain, tak perlu pon nak pergi shoping untuk hilang boring, ain 
lebih suke lihat keindahan alam, yang paling dekat dan free dkt dengan bangi tu adalah 
putrajaya, kat putrajaya pulak, banyak sgt aktiviti keluarga 
kalau korang nak tahu, bleh search google yang selanjutnya, sebab last time, 
family kakak ipar sy pergi putrajaya then dieorg main claim wall ke ape 
nama bende tu, seriusly byklah, best, kalau kat taman2 tu korang 
boleh naik basikal dgn kawan2, tp ain tak naik sebab ain mengndung, 
suami ain pulak tak suka naik basikal sgt. 


kalau tak mengandung dah lame dah rider basikal tuh, hehe, 
ok sedikit mukadimah berkaitan putrajaya, if korang boring2 boleh lah
 bawak ahli keluarga pergi sana, macam ain, pergi sana just jalan2 je, 
tengok pokok, tgk tasik, main2 dengan hannaan, dan bende wajib adalah bergamba.. 
nak tengok x? 

jeng jeng jeng ... 

.
.
.
.
.
.
.
.


pantas sangat masa berlalu, sekejab je anak solehah ni dah lapan bulan. gembira 
tengok dia membesar dengan sihat. badan dia, ya Allah beratnye, saya ..
dukung limit 5 minit je larat, memng akan rasa nak patah pinggang. she so heavy !


tinggi dan berat 


suka sangat gambar ni, hannaan pon macam sgt suka bila kami kiss dia, 



suka bila kita tateh kan dia.


gambar ni spontan, tengah2 gurau2 dengan dia, baba dia snap. suka sgt >.<


kene geletek dengan baba dia pulak.. 


hehehe sian dia asik kene geletek je, btw hannaan ni suka bergurau, 
kekadang dia pulak pandai2 geletek kita, dan cara dia nak sayang org, means nk cium, 
dia akan laga kepala dia lama2 dgn org tu, best bila bangun tido dia 
suka bergurau dengan ain, abis mcm hantu kak limah rambut ain dia buat. adoi. 

opss ! umi dan baba pon nak masok blog jgkk.. haha


1 2 3 senyum.... senyum terus sekmek nih, satu lagi, ini budak.. 
manyak suka selfie, kalau dia dok tengok gambar dia sendiri pon dia sengeh 
sorang-sorang, lagi2 depan cermin, suka prasan shomel lah, cm umi dia, 
wakakkakaka. (abaikan!)


ok ni gambar selebihnya, malas nak msok satu persatu so, ain buat 
dalam kotak mcm ni, btw, rase lain tak tengok hannaan? 
apa yang lainnya adalah dia pakai baju hijau, kalau tidak always pakai pink, 
nak wat cm na hannaan umi dia obses dengan pink, aishh. 
sesekali dia pakai warna lain, nampak meriah pulak hehehe, 


yang ni, masa di terengganu, first time dia pakai jeans, dah mcm anak dara
nampak dewasa. gigi dah banyak. bwh 4 atas 2, sekarang suka gigit orang. oh lupa baju
tu cik teh dia belikan, omey.. tq cik teh .. 


see. ni die depan cermin, kerjanya dok berangan lah tu, 
sengeh sorang2 kat depan cermin, laka laka la gelagat awk hannaan. 



ok gambar penutup daripada kami bertiga, hari ni kami bertiga, 
tahun depan kami berempat, sekejab sangat masa tu berlalu, 
anak oo anak, sekejab dah lapan bulan, sekejab jgk awk dah nak 
dapat adik, sekajabnya sy dah nak ada ank dua, wiuwiuwiu kekadang 
macam tak percaya, tp..yakinlah semua yang Allah beri ada sebabnya, 
Allah itu maha mengetahui, kita kene bersangka baik pada Dia, masyaAllah.. 
terlalu pantas, sampaikan kita tak perasan setiap yang berlaku ada hikmah yang 
baik, syukur dengan nikmat ini, doakn kebahagian kami ya. 
moga2 anda2 pon bahagia mcm saya insyaAllah sampai ke syurga. 

amin .. 


together till jannah, insyaAllah.









2 comments:

Hanimadu mustaffa said...

happy family Ain..

nurul ain said...

hehe, insyaAllah happy family till jannah. amin

Thursday, June 12, 2014

Di suatu petang

Assalammualaikum and hai all 

cerita di suatu petang. Aktiviti kami sekeluarga bila bosan dah duduk rumah, 
macam ain, tak perlu pon nak pergi shoping untuk hilang boring, ain 
lebih suke lihat keindahan alam, yang paling dekat dan free dkt dengan bangi tu adalah 
putrajaya, kat putrajaya pulak, banyak sgt aktiviti keluarga 
kalau korang nak tahu, bleh search google yang selanjutnya, sebab last time, 
family kakak ipar sy pergi putrajaya then dieorg main claim wall ke ape 
nama bende tu, seriusly byklah, best, kalau kat taman2 tu korang 
boleh naik basikal dgn kawan2, tp ain tak naik sebab ain mengndung, 
suami ain pulak tak suka naik basikal sgt. 


kalau tak mengandung dah lame dah rider basikal tuh, hehe, 
ok sedikit mukadimah berkaitan putrajaya, if korang boring2 boleh lah
 bawak ahli keluarga pergi sana, macam ain, pergi sana just jalan2 je, 
tengok pokok, tgk tasik, main2 dengan hannaan, dan bende wajib adalah bergamba.. 
nak tengok x? 

jeng jeng jeng ... 

.
.
.
.
.
.
.
.


pantas sangat masa berlalu, sekejab je anak solehah ni dah lapan bulan. gembira 
tengok dia membesar dengan sihat. badan dia, ya Allah beratnye, saya ..
dukung limit 5 minit je larat, memng akan rasa nak patah pinggang. she so heavy !


tinggi dan berat 


suka sangat gambar ni, hannaan pon macam sgt suka bila kami kiss dia, 



suka bila kita tateh kan dia.


gambar ni spontan, tengah2 gurau2 dengan dia, baba dia snap. suka sgt >.<


kene geletek dengan baba dia pulak.. 


hehehe sian dia asik kene geletek je, btw hannaan ni suka bergurau, 
kekadang dia pulak pandai2 geletek kita, dan cara dia nak sayang org, means nk cium, 
dia akan laga kepala dia lama2 dgn org tu, best bila bangun tido dia 
suka bergurau dengan ain, abis mcm hantu kak limah rambut ain dia buat. adoi. 

opss ! umi dan baba pon nak masok blog jgkk.. haha


1 2 3 senyum.... senyum terus sekmek nih, satu lagi, ini budak.. 
manyak suka selfie, kalau dia dok tengok gambar dia sendiri pon dia sengeh 
sorang-sorang, lagi2 depan cermin, suka prasan shomel lah, cm umi dia, 
wakakkakaka. (abaikan!)


ok ni gambar selebihnya, malas nak msok satu persatu so, ain buat 
dalam kotak mcm ni, btw, rase lain tak tengok hannaan? 
apa yang lainnya adalah dia pakai baju hijau, kalau tidak always pakai pink, 
nak wat cm na hannaan umi dia obses dengan pink, aishh. 
sesekali dia pakai warna lain, nampak meriah pulak hehehe, 


yang ni, masa di terengganu, first time dia pakai jeans, dah mcm anak dara
nampak dewasa. gigi dah banyak. bwh 4 atas 2, sekarang suka gigit orang. oh lupa baju
tu cik teh dia belikan, omey.. tq cik teh .. 


see. ni die depan cermin, kerjanya dok berangan lah tu, 
sengeh sorang2 kat depan cermin, laka laka la gelagat awk hannaan. 



ok gambar penutup daripada kami bertiga, hari ni kami bertiga, 
tahun depan kami berempat, sekejab sangat masa tu berlalu, 
anak oo anak, sekejab dah lapan bulan, sekejab jgk awk dah nak 
dapat adik, sekajabnya sy dah nak ada ank dua, wiuwiuwiu kekadang 
macam tak percaya, tp..yakinlah semua yang Allah beri ada sebabnya, 
Allah itu maha mengetahui, kita kene bersangka baik pada Dia, masyaAllah.. 
terlalu pantas, sampaikan kita tak perasan setiap yang berlaku ada hikmah yang 
baik, syukur dengan nikmat ini, doakn kebahagian kami ya. 
moga2 anda2 pon bahagia mcm saya insyaAllah sampai ke syurga. 

amin .. 


together till jannah, insyaAllah.









2 comments:

Hanimadu mustaffa said...

happy family Ain..

nurul ain said...

hehe, insyaAllah happy family till jannah. amin