gerak

ASSALAMMUALAIKUM !:)

Wednesday, February 22, 2012

La Tahzan Kerana Jodoh

assalammualaikum,

gambar ni kawan ain amik mase ain tengah termenung sedih, ain suke sangat2 pandai, bile ain sedih, ain nak pegi pantai rasa tenang sangat, menikmati ciptaan Allah s.w.t tak ada sapa yang mampu tandingi.

dulu ain selalu menagis, menangis untuk sesuatu yang tak pasti, bukan ain je yang menangis kalau putus cinta atau di permainkan? i am very sure, most all girl at lua sana akan menangis bile putus cinta, tapi..pernah tak kita tanya kat diri kita, "KENAPA AKU MENAGIS UNTUK PERKARA YANG TAK PASTI?" sedangkan jodoh itu rahsia Allah. bercinta sekarang belum tentu kita kawen dengan dia right?..

jadi..untuk kuatkan diri, dan menghadapi bende2 macam ni, anda2 semua kene banyak membaca buku motivasi, baca al quran, sibukkan diri. Hari tu ain ade beli buku "LA TAHZAN KERANA JODOH" best sangat2, memang sangat bersemangat lepas baca tu,

lagi pun, if korang nangis2, x comel la, tengok ni, muke cengeng ain, x comel kn?

satu lagi, kalau kita banyak menangis, kita mudah dapat penyakit tau, kalau kita gembira, kita selalu senyum dengan orang, wajah pon berseri2, macam ni... (ek perasan je) cohtoh jela.. hehe


dalam buku tu cakap, saudari tidak perlu mengis, kerana kita kene yakin dengan ketentuan Allah..ada hikmahnya kenapa Allah tidak izinkan kita hidup bersama dengan dia, kerana Allah itu sifatNYA MAHA MENGETAHUI. DIA tahu apa yang terbaik untuk kita.


korang pernah dengar tak ayat ni? Sebelum Allah temukan kita dengan pasangan hidup kita, DIA akan bagi kita kenal dengan orang yang kurang baik dulu, untuk kita memahami ragam manusia. kerana BAHAGIA itu bukan mudah di gapai jika tidak di lalui dengan derita dahulu.


Dan satu lagi buku ni pesan, "Bilamana Allah ingin menunjukkan rasa kasih sayangNYA pada hamba2NYA, maka DIA akan turunkan ujian sedikit untuk kita, supaya..DIA dengar rintihan hati hambaNYA." percayalah, hidup ni indah, dan telah ditentukan dengan baik, cuma manusia itu sendiri yang membawa jalan takdir hidupnya pada jalan yang tidak baik.


so, lepas ni kita jangan nagis tau kalau anda2 putus cinta, x mo tau, dan jangan buat muka macam ni......memang tak comey langsung


sebab ni fakta tau, kalau kita selalu sangat monyok atau sedih, nanti muka tak cantik, hilang seri, muka cepat berkedut, so tak bestla kan?? hehe..ambuii bab2 cantik ni laju je ko kan ain.. he he..


tapi seelok2nya, jika anda2 yang membaca ni, seorang pelajar, x payah la bercinta, serabut wey, sies! hidupla anda sendiri, cukup ada Allah, ade family and kawan2, kadang2 bile ade couple ni mengongkong dah macam laki bini pulak, pastu gaduh2, pastu monyok, pastu x nak belajar hilang mood, ha,kalau korang rasa dah sedia, KAWIN jela, ISLAM menggalakkan kawen awal,


P/S : KORANG...DOAKAN AIN KAWEN AWAL EA, DENGAN LELAKI YANG BENAR2 IKHLAS INGIN MEMILIKI AIN SEBGAI PEMAISURINYA, hehe, merepek pulak ain ni,

ain! esok ade test programming la, dah tido. hehe (bermonolog sendiri)



4 comments:

CheQ PP JoY said...

salam..emm..ok, mcm entry awk y tarikh 22 feb ni kan awk letak atas "LABEL TIPS" kn? awk tekan label tu..nnt dia akan buka page baru y mana semua post bawah label TIPS akan keluar..

so caranya, awak amik url atas sekali..then awak ikot tutorial ni..

http://www.cheqppjoy.com/2010/11/tutorial-tab-menu.html

nurul ain said...

wsalam, awk tq, da jadi, tp klua kat tips tu 1 jela, yang len2 sy nak letakkn kt situ x jadi, hehe, sush jgk ek

deqla manjew said...

cumelnye wat muke nanes..haha...btw, akak da follow ain... =)

nurul ain said...

tq kak, hehe malu. ain follow akk ye :)

Wednesday, February 22, 2012

La Tahzan Kerana Jodoh

assalammualaikum,

gambar ni kawan ain amik mase ain tengah termenung sedih, ain suke sangat2 pandai, bile ain sedih, ain nak pegi pantai rasa tenang sangat, menikmati ciptaan Allah s.w.t tak ada sapa yang mampu tandingi.

dulu ain selalu menagis, menangis untuk sesuatu yang tak pasti, bukan ain je yang menangis kalau putus cinta atau di permainkan? i am very sure, most all girl at lua sana akan menangis bile putus cinta, tapi..pernah tak kita tanya kat diri kita, "KENAPA AKU MENAGIS UNTUK PERKARA YANG TAK PASTI?" sedangkan jodoh itu rahsia Allah. bercinta sekarang belum tentu kita kawen dengan dia right?..

jadi..untuk kuatkan diri, dan menghadapi bende2 macam ni, anda2 semua kene banyak membaca buku motivasi, baca al quran, sibukkan diri. Hari tu ain ade beli buku "LA TAHZAN KERANA JODOH" best sangat2, memang sangat bersemangat lepas baca tu,

lagi pun, if korang nangis2, x comel la, tengok ni, muke cengeng ain, x comel kn?

satu lagi, kalau kita banyak menangis, kita mudah dapat penyakit tau, kalau kita gembira, kita selalu senyum dengan orang, wajah pon berseri2, macam ni... (ek perasan je) cohtoh jela.. hehe


dalam buku tu cakap, saudari tidak perlu mengis, kerana kita kene yakin dengan ketentuan Allah..ada hikmahnya kenapa Allah tidak izinkan kita hidup bersama dengan dia, kerana Allah itu sifatNYA MAHA MENGETAHUI. DIA tahu apa yang terbaik untuk kita.


korang pernah dengar tak ayat ni? Sebelum Allah temukan kita dengan pasangan hidup kita, DIA akan bagi kita kenal dengan orang yang kurang baik dulu, untuk kita memahami ragam manusia. kerana BAHAGIA itu bukan mudah di gapai jika tidak di lalui dengan derita dahulu.


Dan satu lagi buku ni pesan, "Bilamana Allah ingin menunjukkan rasa kasih sayangNYA pada hamba2NYA, maka DIA akan turunkan ujian sedikit untuk kita, supaya..DIA dengar rintihan hati hambaNYA." percayalah, hidup ni indah, dan telah ditentukan dengan baik, cuma manusia itu sendiri yang membawa jalan takdir hidupnya pada jalan yang tidak baik.


so, lepas ni kita jangan nagis tau kalau anda2 putus cinta, x mo tau, dan jangan buat muka macam ni......memang tak comey langsung


sebab ni fakta tau, kalau kita selalu sangat monyok atau sedih, nanti muka tak cantik, hilang seri, muka cepat berkedut, so tak bestla kan?? hehe..ambuii bab2 cantik ni laju je ko kan ain.. he he..


tapi seelok2nya, jika anda2 yang membaca ni, seorang pelajar, x payah la bercinta, serabut wey, sies! hidupla anda sendiri, cukup ada Allah, ade family and kawan2, kadang2 bile ade couple ni mengongkong dah macam laki bini pulak, pastu gaduh2, pastu monyok, pastu x nak belajar hilang mood, ha,kalau korang rasa dah sedia, KAWIN jela, ISLAM menggalakkan kawen awal,


P/S : KORANG...DOAKAN AIN KAWEN AWAL EA, DENGAN LELAKI YANG BENAR2 IKHLAS INGIN MEMILIKI AIN SEBGAI PEMAISURINYA, hehe, merepek pulak ain ni,

ain! esok ade test programming la, dah tido. hehe (bermonolog sendiri)



4 comments:

CheQ PP JoY said...

salam..emm..ok, mcm entry awk y tarikh 22 feb ni kan awk letak atas "LABEL TIPS" kn? awk tekan label tu..nnt dia akan buka page baru y mana semua post bawah label TIPS akan keluar..

so caranya, awak amik url atas sekali..then awak ikot tutorial ni..

http://www.cheqppjoy.com/2010/11/tutorial-tab-menu.html

nurul ain said...

wsalam, awk tq, da jadi, tp klua kat tips tu 1 jela, yang len2 sy nak letakkn kt situ x jadi, hehe, sush jgk ek

deqla manjew said...

cumelnye wat muke nanes..haha...btw, akak da follow ain... =)

nurul ain said...

tq kak, hehe malu. ain follow akk ye :)