gerak

ASSALAMMUALAIKUM !:)

Tuesday, September 25, 2012

ATTENTION PLS ! "tak single dah" !


Assalammualaikum.

update : semalam aku kene "COP". atau dalam erti kata len, sy tak single dah, x faham lagi?
semalam serombongan dari brunai + bangi datang merisik + melamar + bertunang sekalila senang. haha. oh majlis, sory x buat hot-hot gempak-gempak bagai *membazir jelah* :P simpan tok kahwin. bersederhana je konsepnye. heee...

majlis simple, hanya keluarga sebelah lelaki dan keluarga sy jer dan d wakili seorang tok ketua yg mulut murainya cm itik x dapat air. kuek sane kuek sini, haha pape pon tengkiu lah tok settlekn segalanya. oh best sangat. majlis x formal deh. paling otai babah aku, relex je ngn sua jeans die and t-shirt pagoda dia yg tak berapa nk menggoda tuh, oh tp sweet dgn peyutnya yg membulat seperti mak buyung. err. 

hantaran brape, mas kahwin brape, dulang brape, x perlulah nk show off sini kot. rasanya sangat berbaloi bakal suami beri tuh. *trima ksh future hubby :)* ok menggedik jb, jangan jeles -.-'' haha :P
1st time jumpe bakal mak mertua dan bapak mertua ku, OMG terketak2 lutut mak nak, haha. bapak mertuaku ustaz yg nsem yo.. *patotlah anak die pon nsem* hahak :P mak mertua cun, hidung mancung. dan paling menceriakn 2 orang anak buah future hubby yg muke mix miss korean, oh MY aku rasa mcm nk gigit2 pp itu budak, err. *nasiblah anak orang* haha

ni gambar tgh single lagi, sebelum majlis. >.<''


  anak dara tuh dah di pinang orang tau :P 
bersama nak buah sy yg bajet comel dr saya hahak. 
*abaikan latar yg tak seindah tuan pyer belog ni haha *yekk* 


aku tak sempat nak senap gambar bebanyak. bersiap pon last minit, sibuk memasak lol bakal mak mertua nak rasa, hewu hewu >.< *family lelaki kata lauk sedap2. YES!! sy berjaya. haha so berbaloi la beriban2 tu. oh ni untuk my future hubby *Tq for the beutifull ring* i really love it.


bila di jari manis ada cincin itu tandanya dia sudah berpunya
oh jari yg x cantikkkkk!! oh tidakk. 
saiz jari 6, haha kecikk, mcm bebudakk, 
 ok what everlah major looser. 
 tq so much future hubby for the beutiful ring. 
sorry gmbr tangan sekerat jer, selebihnya AURAT!!
gambar kt belakang tuh bukn saya yer, tuh minah mat saleh mane tah. haha 
kebetulan gmbar tu jadi sekreatve tuh, haha

tak best nak update panjang2 sebab gambar tak der, ader tuh jer kt aku, yg len ade kt sebelah pihak sane. time nenek future hubby sarungkn cincin tu saya sgt gementarrrr!! haha tp cmpur gembira... yeahh.. trima ksh lah bakal mak mertua bagi kain haler made in Brunai, kaler purple. oh sweet saya sgt sukaknny mama >.<'' sorry . gmbr future hubby tak nak di uplord. haha suprise! 

alhamdulillah tarikh dah set, so konform 7 & 8 haribulan 12 tahun 2012. jadi kepada yang berkenaan sila apply cuti cepat2 haha. tak sangka, tinggal lagi 2 bulan lebih je saya bakal menjadi isteri orang. Ya Allah inilah kurnian terindah yang wanita2 bakal rasa. insyaAllah 1 day anda pulak. aminn. doakn semoga perkahwinan ni d berkati. amin. 

pape pon, terima kasih kepada mak dan babah kerana telah membesarkan saya selama 20 tahun ni dengan pelbagai cabaran dan dugaan, adik sangat hargai :'( tq so much to my HERO babah! pagi2 area kol 4 pagi dah start motor p kebun demi mencari rezeki mbesarkan anak2. Allahhuakbar. rahmahtilah orang tuaku ya Allah. trima ksh abah kerana merestui pinangan ni. :'( *aku bukan anak org kaya cm korang, jadi aku sgt sedih lihat abah ku yang berpeluh2 blik dari menoreh" :'(

yang tak di sangka2 jodoh datang dgn tiba2 dan dia mintak izin untuk memperisterikan sy, alhamdulillah Allah permudahkan. btw, sy puji keberanian anda future hubby dtg umh sy mtk izin dgn mak n babah nk memperisterikn sy. *ni baru gentleman dude* sory bkn nk belgak, tp sush dah skrg nk cari lelaki mcm ni zaman sekarang. saya suke ayat ni. 



ingat yer, restu ibubapa penting. perlu di ingat apabila kita bernikah kita bukan shaja bernikah dengan pasagan kita shja tp seluruh keluarganya, sebelum mengambil hati anak dara amik lah hati bakal mak dan bapak mertua. baru macho! 



tq so much to my lovely mummy, NORASMARA BT MOHAMMED. kerana telah mendidik baik2 anak yg nakal + degil + kepala like batu ni, hee..nakal time kecikk..beso2 insafla weyy, haha. oh mak yg comel, semoga segala sifat yg baik pdmu d turunkn pada adik ni, huh, mak sy masak lazat, muke comel sukeeee senyummmm ngeee..penyabarrr, pandai menasihati, seorang mak dn nenek yang hebat!! love u so much. tak lupe pada ibu, along sangat hargai ibu lahirkan along di dunia ni, ibu beri adik peluang untuk along merasa bahagia, Ya Allah ampuni dosa2 ibu dan mak ku. amin. :'( love u ibu.

mesti korang gile sekejab kn? sb kejb mak kejb ibu, thts the real story, ibu itu adalah ibu kandung, mak dn babah adalah datuk dan nenek yg telah menjaga sy dari kecik. ibu sy dl kerja kt KL so x de org nk jaga, jd sy di import ke kampung. hehehee... eh -.-'' terasa seperti lari dari story. hehe, x pela. saya mungkin bukan anak yang mampu beri kejayaan yang gempak2 pd parent sy, tp syukur lah Allah beri sy sedikit anugerah dan telah dipelihara sebaik mungkin. 

pape jerlah. secara rasminya sy telah menjadi tunangan orang, dan haram untuk mana2 lelaki untuk meminang pinangan orang. so future hubby, sabar ea.. haha duk kerja kt klantan tuh molek2. bulan 12 segala rindu yang membuak2 ini akan terlerai. OMG! SY GEMENTARRR!! haha. + x sabar! gataiii ko ain, haha . 

last,  percaya dan yakinlah! bahawa Allah knows what the best for us. jodoh, tak perlu dicari, bila tiba masanya ia akan datang juga, Allah akn berikan jalan yang tak di sangka2, untuk adik2 bebelasan tahun yg masih bersekolah mengah or rendah x pyh la cintan cintun, semua tuh anoyying jerlah, gambar tuk adik2. hahaha, just joke!!


hahahahhahha padan muke kaw kne marah ! 

ok bye. v(*__^)v









2 comments:

Ahmad Alqurniawan said...

Salam kenal ea ..salam persahabatan dari blogger Indonesia...Follow sukses..Mampir ke Blogku eaahhh

Alang Shafirah (FB) said...

salam.. so bila nak kawen..??? seronokknya dah kene sunting....

Tuesday, September 25, 2012

ATTENTION PLS ! "tak single dah" !


Assalammualaikum.

update : semalam aku kene "COP". atau dalam erti kata len, sy tak single dah, x faham lagi?
semalam serombongan dari brunai + bangi datang merisik + melamar + bertunang sekalila senang. haha. oh majlis, sory x buat hot-hot gempak-gempak bagai *membazir jelah* :P simpan tok kahwin. bersederhana je konsepnye. heee...

majlis simple, hanya keluarga sebelah lelaki dan keluarga sy jer dan d wakili seorang tok ketua yg mulut murainya cm itik x dapat air. kuek sane kuek sini, haha pape pon tengkiu lah tok settlekn segalanya. oh best sangat. majlis x formal deh. paling otai babah aku, relex je ngn sua jeans die and t-shirt pagoda dia yg tak berapa nk menggoda tuh, oh tp sweet dgn peyutnya yg membulat seperti mak buyung. err. 

hantaran brape, mas kahwin brape, dulang brape, x perlulah nk show off sini kot. rasanya sangat berbaloi bakal suami beri tuh. *trima ksh future hubby :)* ok menggedik jb, jangan jeles -.-'' haha :P
1st time jumpe bakal mak mertua dan bapak mertua ku, OMG terketak2 lutut mak nak, haha. bapak mertuaku ustaz yg nsem yo.. *patotlah anak die pon nsem* hahak :P mak mertua cun, hidung mancung. dan paling menceriakn 2 orang anak buah future hubby yg muke mix miss korean, oh MY aku rasa mcm nk gigit2 pp itu budak, err. *nasiblah anak orang* haha

ni gambar tgh single lagi, sebelum majlis. >.<''


  anak dara tuh dah di pinang orang tau :P 
bersama nak buah sy yg bajet comel dr saya hahak. 
*abaikan latar yg tak seindah tuan pyer belog ni haha *yekk* 


aku tak sempat nak senap gambar bebanyak. bersiap pon last minit, sibuk memasak lol bakal mak mertua nak rasa, hewu hewu >.< *family lelaki kata lauk sedap2. YES!! sy berjaya. haha so berbaloi la beriban2 tu. oh ni untuk my future hubby *Tq for the beutifull ring* i really love it.


bila di jari manis ada cincin itu tandanya dia sudah berpunya
oh jari yg x cantikkkkk!! oh tidakk. 
saiz jari 6, haha kecikk, mcm bebudakk, 
 ok what everlah major looser. 
 tq so much future hubby for the beutiful ring. 
sorry gmbr tangan sekerat jer, selebihnya AURAT!!
gambar kt belakang tuh bukn saya yer, tuh minah mat saleh mane tah. haha 
kebetulan gmbar tu jadi sekreatve tuh, haha

tak best nak update panjang2 sebab gambar tak der, ader tuh jer kt aku, yg len ade kt sebelah pihak sane. time nenek future hubby sarungkn cincin tu saya sgt gementarrrr!! haha tp cmpur gembira... yeahh.. trima ksh lah bakal mak mertua bagi kain haler made in Brunai, kaler purple. oh sweet saya sgt sukaknny mama >.<'' sorry . gmbr future hubby tak nak di uplord. haha suprise! 

alhamdulillah tarikh dah set, so konform 7 & 8 haribulan 12 tahun 2012. jadi kepada yang berkenaan sila apply cuti cepat2 haha. tak sangka, tinggal lagi 2 bulan lebih je saya bakal menjadi isteri orang. Ya Allah inilah kurnian terindah yang wanita2 bakal rasa. insyaAllah 1 day anda pulak. aminn. doakn semoga perkahwinan ni d berkati. amin. 

pape pon, terima kasih kepada mak dan babah kerana telah membesarkan saya selama 20 tahun ni dengan pelbagai cabaran dan dugaan, adik sangat hargai :'( tq so much to my HERO babah! pagi2 area kol 4 pagi dah start motor p kebun demi mencari rezeki mbesarkan anak2. Allahhuakbar. rahmahtilah orang tuaku ya Allah. trima ksh abah kerana merestui pinangan ni. :'( *aku bukan anak org kaya cm korang, jadi aku sgt sedih lihat abah ku yang berpeluh2 blik dari menoreh" :'(

yang tak di sangka2 jodoh datang dgn tiba2 dan dia mintak izin untuk memperisterikan sy, alhamdulillah Allah permudahkan. btw, sy puji keberanian anda future hubby dtg umh sy mtk izin dgn mak n babah nk memperisterikn sy. *ni baru gentleman dude* sory bkn nk belgak, tp sush dah skrg nk cari lelaki mcm ni zaman sekarang. saya suke ayat ni. 



ingat yer, restu ibubapa penting. perlu di ingat apabila kita bernikah kita bukan shaja bernikah dengan pasagan kita shja tp seluruh keluarganya, sebelum mengambil hati anak dara amik lah hati bakal mak dan bapak mertua. baru macho! 



tq so much to my lovely mummy, NORASMARA BT MOHAMMED. kerana telah mendidik baik2 anak yg nakal + degil + kepala like batu ni, hee..nakal time kecikk..beso2 insafla weyy, haha. oh mak yg comel, semoga segala sifat yg baik pdmu d turunkn pada adik ni, huh, mak sy masak lazat, muke comel sukeeee senyummmm ngeee..penyabarrr, pandai menasihati, seorang mak dn nenek yang hebat!! love u so much. tak lupe pada ibu, along sangat hargai ibu lahirkan along di dunia ni, ibu beri adik peluang untuk along merasa bahagia, Ya Allah ampuni dosa2 ibu dan mak ku. amin. :'( love u ibu.

mesti korang gile sekejab kn? sb kejb mak kejb ibu, thts the real story, ibu itu adalah ibu kandung, mak dn babah adalah datuk dan nenek yg telah menjaga sy dari kecik. ibu sy dl kerja kt KL so x de org nk jaga, jd sy di import ke kampung. hehehee... eh -.-'' terasa seperti lari dari story. hehe, x pela. saya mungkin bukan anak yang mampu beri kejayaan yang gempak2 pd parent sy, tp syukur lah Allah beri sy sedikit anugerah dan telah dipelihara sebaik mungkin. 

pape jerlah. secara rasminya sy telah menjadi tunangan orang, dan haram untuk mana2 lelaki untuk meminang pinangan orang. so future hubby, sabar ea.. haha duk kerja kt klantan tuh molek2. bulan 12 segala rindu yang membuak2 ini akan terlerai. OMG! SY GEMENTARRR!! haha. + x sabar! gataiii ko ain, haha . 

last,  percaya dan yakinlah! bahawa Allah knows what the best for us. jodoh, tak perlu dicari, bila tiba masanya ia akan datang juga, Allah akn berikan jalan yang tak di sangka2, untuk adik2 bebelasan tahun yg masih bersekolah mengah or rendah x pyh la cintan cintun, semua tuh anoyying jerlah, gambar tuk adik2. hahaha, just joke!!


hahahahhahha padan muke kaw kne marah ! 

ok bye. v(*__^)v









2 comments:

Ahmad Alqurniawan said...

Salam kenal ea ..salam persahabatan dari blogger Indonesia...Follow sukses..Mampir ke Blogku eaahhh

Alang Shafirah (FB) said...

salam.. so bila nak kawen..??? seronokknya dah kene sunting....