gerak

ASSALAMMUALAIKUM !:)

Friday, November 23, 2012

2 minggu yang mendebarkan !

Assalammualaikum,

wahh, lame gile tak update blog, rasenya dah 2 bulan kot, bz bebenor ko ain macam bisnes women la pulak (''mata ke atas tangan di dada'')..

tak sangkalah 2 bulan tu sangat sekejab, sekejab la sangat ! hah! kini sudah tiba masanya. ye-ha! perasaan ni? bercampur baur, TAKOT + HEPPY + GEMENTAR + BAHAGIA + SEDIH dan semuanyalah, hah! percayalah kau bakal menjadi bini orang ain. wuuuu 



ok now, orang kata aku ni dalam proses 'SWEET BLOOD' melayunya darah manis, haha ! macam-macam berlaku, hai betullah kata orang tua, tengah-tengah darah manis ni kene berhati-hati sokmo, tunang aku 2 kali excident :-

1: xcident moto vespa skuta dia tu lah! (''aku rasalahkan sambil2 bawak moto tu mata die gatal pi kenyit2 girl len kot tu yang xcident tuh, hahak, :p padan muke hang, derhaka lagi ngan aku")

 heuuuwww...

2: xcident langgar ANJING ! hayooo...macam-macam la die nih, nasib baik pak teh aku ade dekat-dekat jer ngan area die xcident tu, ("kesian anjing tu lah")

 langgar anjing pon cam gini, ni lah krete buatan msia! 
pas kawen update VW Goft GTI katanyer >.<'' yeayy

yang tu bab tunang aku punye hal lah, tapi hikmahnya start die xcident yg 1st tu, lutut die berlubang kot eee uuu, geli kot aku tengok (''gambar dalam watsap jer'') paling bestnya lepas die excident tuh die dah tak main bola petang-petang, weee balik-balik tengok muke die puteh haha, tak payah susah-susah nak guna tabita macam mak nak HAHA !

well..alhamdulillah, dengan segala rasa yang berbaur tadi, hari bahagia itu semakin hampir, banyak sangat dugaan yang dilalui walaupun hanya kenal 'dia' 6 bulan cam tuh, kata orang nak bahagia memang akan lalui derita dahulu, itulah cara Allah mendidik kita menjadi seorang yang sabar..as sobru minnal imman kn?? 

kadang-kadang rase peliks lah, kenapa bende yang lepas pon aku kene tahu bile dah dekat nak hari bahagia kan? ok tak per aku anggap itu game kau nak uji mental aku, tapi kau silap, sebab kau berdepan dengan super duper power women, aku tak akan mengalah hanya demi kene bertanggungjawab di atas dosa2 hang, oppsss i'm sorry ! mat rempit jalanan cakap, "berani buat berani tanggung la dude".. tp dun worry, always remember tht Allah itu maha PENGAMPUN, bertaubatlah.. :) itu jelah mampu aku cakap.

alhamdulilah barang-barang semua dah beli, tinggal nak packing jer, owh lupe sem baru pon dah bukak! auww, sem baru, suami baru haha. (''macam lah kau ade suami lame kn ain?") ape pon tak bley -.-''

heuw heuwww i cannot wait !! ("pi lantak hang lah nak kata cek gatai kawen awal ka apa ka, ade aku kesah?").. WEML >.<'' hey dey, meh sini nak brain wash sikit otak hang tu, baguslah kawen awal, lagi-lagi untuk perempuan, moga jauh dari fitnah, jauh dari zina. dan ingatlah perkahwinan itu kan sebahagian daripada sunnah Rasulullah kita, nabi kata, "barang siapa yang bencikan sunnahku, maka dia tidak termasok dari golonganku"

actually, inilah jodoh, tanpa disangka dan diduga dia datang dengan sendirinya, tak perlu cari sebenarnya, sampai masa akan kawen juga,ko bercintalah bagai nak rak, kalau bukan jodoh tak kan bersama, tips tak nak kecewa :-

''JANGAN BERCINTA LAH!'' tak bercinta tak der lah putus, tak der lah kecewa, bukan aku tak penah couple2 penah jugaklah, arghhh sakit nak, mak kene tinggal, haha, past is past, pepatah kata "jangan berumah ditepi pantai kalau takut dilanda ombak" perghhhh, sastra kau ain, kalau cikgu BM ko bace nih, bangga die, hahaha. miss u cikgu azizan ! muaahhh!!

merepek ape ko ni ain??..  betullah kata mak aku, tak selamanya Allah tu biarkan hambanya derita dan sengsara sampai masanya kita tetap akan bahagia, trima ksh ALLAH, segala ujian yg diberi buat diri ini lebih matang dan pandai berdikari, (''agaknye sb ni lah kot aku kene kawel awal? erkkk -.-''?

muke ni nak kawen nih? errkk -.-'' makanggg je kejo ko ain kn? patotlah naik 4 kilo! haha
bahagia katanyerrrr.... :P

bermonolog??
''ain..dengan segala perit yang kau lalui dan dengan segala payahnye kau mengharungi hidup ini, ha nah!! Allah beri kau kebahagian, DIA hantar someone special untuk kau, yang boleh jadi abang pada kau dikala kau perlukan pertolongan, boleh jadi kawan bila kau boring, boleh jadi ayah dalam melindungi kau, dan of coz seorang suami yang penyayang dan penyabar, so..terima dirinya seadanya, berjanji akan menjadi isteri yang baik, promise ain?? ''

OK BOSS! promise,


tak sabar nokkk..
bye.








2 comments:

Suue said...

Selamat Pengantin Baru yo :))

U.s.w.a.t.u.l U.l.y.a said...

ohho...
bahagia katenye... :P
jgn lupa sem akhir yer dek... :)

Friday, November 23, 2012

2 minggu yang mendebarkan !

Assalammualaikum,

wahh, lame gile tak update blog, rasenya dah 2 bulan kot, bz bebenor ko ain macam bisnes women la pulak (''mata ke atas tangan di dada'')..

tak sangkalah 2 bulan tu sangat sekejab, sekejab la sangat ! hah! kini sudah tiba masanya. ye-ha! perasaan ni? bercampur baur, TAKOT + HEPPY + GEMENTAR + BAHAGIA + SEDIH dan semuanyalah, hah! percayalah kau bakal menjadi bini orang ain. wuuuu 



ok now, orang kata aku ni dalam proses 'SWEET BLOOD' melayunya darah manis, haha ! macam-macam berlaku, hai betullah kata orang tua, tengah-tengah darah manis ni kene berhati-hati sokmo, tunang aku 2 kali excident :-

1: xcident moto vespa skuta dia tu lah! (''aku rasalahkan sambil2 bawak moto tu mata die gatal pi kenyit2 girl len kot tu yang xcident tuh, hahak, :p padan muke hang, derhaka lagi ngan aku")

 heuuuwww...

2: xcident langgar ANJING ! hayooo...macam-macam la die nih, nasib baik pak teh aku ade dekat-dekat jer ngan area die xcident tu, ("kesian anjing tu lah")

 langgar anjing pon cam gini, ni lah krete buatan msia! 
pas kawen update VW Goft GTI katanyer >.<'' yeayy

yang tu bab tunang aku punye hal lah, tapi hikmahnya start die xcident yg 1st tu, lutut die berlubang kot eee uuu, geli kot aku tengok (''gambar dalam watsap jer'') paling bestnya lepas die excident tuh die dah tak main bola petang-petang, weee balik-balik tengok muke die puteh haha, tak payah susah-susah nak guna tabita macam mak nak HAHA !

well..alhamdulillah, dengan segala rasa yang berbaur tadi, hari bahagia itu semakin hampir, banyak sangat dugaan yang dilalui walaupun hanya kenal 'dia' 6 bulan cam tuh, kata orang nak bahagia memang akan lalui derita dahulu, itulah cara Allah mendidik kita menjadi seorang yang sabar..as sobru minnal imman kn?? 

kadang-kadang rase peliks lah, kenapa bende yang lepas pon aku kene tahu bile dah dekat nak hari bahagia kan? ok tak per aku anggap itu game kau nak uji mental aku, tapi kau silap, sebab kau berdepan dengan super duper power women, aku tak akan mengalah hanya demi kene bertanggungjawab di atas dosa2 hang, oppsss i'm sorry ! mat rempit jalanan cakap, "berani buat berani tanggung la dude".. tp dun worry, always remember tht Allah itu maha PENGAMPUN, bertaubatlah.. :) itu jelah mampu aku cakap.

alhamdulilah barang-barang semua dah beli, tinggal nak packing jer, owh lupe sem baru pon dah bukak! auww, sem baru, suami baru haha. (''macam lah kau ade suami lame kn ain?") ape pon tak bley -.-''

heuw heuwww i cannot wait !! ("pi lantak hang lah nak kata cek gatai kawen awal ka apa ka, ade aku kesah?").. WEML >.<'' hey dey, meh sini nak brain wash sikit otak hang tu, baguslah kawen awal, lagi-lagi untuk perempuan, moga jauh dari fitnah, jauh dari zina. dan ingatlah perkahwinan itu kan sebahagian daripada sunnah Rasulullah kita, nabi kata, "barang siapa yang bencikan sunnahku, maka dia tidak termasok dari golonganku"

actually, inilah jodoh, tanpa disangka dan diduga dia datang dengan sendirinya, tak perlu cari sebenarnya, sampai masa akan kawen juga,ko bercintalah bagai nak rak, kalau bukan jodoh tak kan bersama, tips tak nak kecewa :-

''JANGAN BERCINTA LAH!'' tak bercinta tak der lah putus, tak der lah kecewa, bukan aku tak penah couple2 penah jugaklah, arghhh sakit nak, mak kene tinggal, haha, past is past, pepatah kata "jangan berumah ditepi pantai kalau takut dilanda ombak" perghhhh, sastra kau ain, kalau cikgu BM ko bace nih, bangga die, hahaha. miss u cikgu azizan ! muaahhh!!

merepek ape ko ni ain??..  betullah kata mak aku, tak selamanya Allah tu biarkan hambanya derita dan sengsara sampai masanya kita tetap akan bahagia, trima ksh ALLAH, segala ujian yg diberi buat diri ini lebih matang dan pandai berdikari, (''agaknye sb ni lah kot aku kene kawel awal? erkkk -.-''?

muke ni nak kawen nih? errkk -.-'' makanggg je kejo ko ain kn? patotlah naik 4 kilo! haha
bahagia katanyerrrr.... :P

bermonolog??
''ain..dengan segala perit yang kau lalui dan dengan segala payahnye kau mengharungi hidup ini, ha nah!! Allah beri kau kebahagian, DIA hantar someone special untuk kau, yang boleh jadi abang pada kau dikala kau perlukan pertolongan, boleh jadi kawan bila kau boring, boleh jadi ayah dalam melindungi kau, dan of coz seorang suami yang penyayang dan penyabar, so..terima dirinya seadanya, berjanji akan menjadi isteri yang baik, promise ain?? ''

OK BOSS! promise,


tak sabar nokkk..
bye.








2 comments:

Suue said...

Selamat Pengantin Baru yo :))

U.s.w.a.t.u.l U.l.y.a said...

ohho...
bahagia katenye... :P
jgn lupa sem akhir yer dek... :)